Följ oss!

Fortsätt att följa oss på Facebook och få senaste informationen om produktnyheter, recept och lediga tjänster i vårt fantastiska företag!


Klicka på Facebookloggan till höger och kom direkt till vår sida...


Passion för Mat

För tredje året i rad njöt vi av att möta våra kunder i en intensiv, fantastisk, rolig, slitsam - och ja, helt UNDERBAR helg!

Tack Team Styckmästarn, Grillmästarn Andreas med kompanjoner och alla besökare som gjorde mässan till en succé.

/ Daniel, Jenny, David, Michael, Emil, Madde, Henrik, Helena, MacGyver, Sebastian, Marie, Ida, Fredrik och Gunnar



Årsberättelsen för 2013/2014....

Med denna årsberättelse vill vi, i en överskådlig och lättläst skrift, berätta för vår personal och den intresserade på marknaden om vår historik och utveckling sedan ägarbytet 2007. I årsberättelsen försöker vi givetvis även vara lite framåtblickande och sia om marknadens och företagets framtid.

Trevlig Läsning!

Jenny Wahlgren, Vice Vd




Klicka på bilden för att öppna Årsberättelsen i Netpublisher.


Färs på rulle

Idag producerar Styckmästarn totalt 2 151 ton köttfärs varje år. Detta innebär i snitt en förpacknings- och emballagevikt på 80,5 ton. Med den nya förpackningstekninken Miljöpack kan avfallsvolymerna minska med 90 procent (72,5 ton) årligen.

Färs är hållbarhetsmässigt den känsligaste produkten i köttbranschen. Fördelarna med den nya tekniken, där köttfärsen vakuumpackas i rulle istället för i traditionella tråg, är flera:

1. Med vakuumtekniken får köttet en längre hållbarhet. Det bidrar till minskat matsvinn i såväl butik som hos konsument.

2. Vakuumförpackningen behåller dessutom råvaran helt naturlig i och med att ingen livsmedelsgas tillsätts.

3. Förpackningsavfallet minskar med 90 procent jämfört med samma vara förpackad i tråg. Det går åt 30 gram emballage vid trågpackat jämfört med 3 gram vid vakuumpackat.

4. Som konsument kan man välja att frysa in produkten som den är (ingen ompaketering krävs)

– Ju fler kunder som förstår de miljömässiga vinsterna med förpackningstekniken desto närmare kommer vi vårt mål om en hållbarare färsprodukt på den svenska marknaden, säger Daniel Wahlgren, vd på Styckmästarn.

Gå in och läs aktuella artiklar;

http://www.packnet.se/alla/ny-forpackning-kottfars/

http://louisekonsumentkoll.se/superbra-kottfars/

http://www.mentornewsroom.se/nyheter/packmarknaden/ny-forpackning-kottfars/

http://www.pack-online.se/2014/10/23/kottfars-pa-rulle-minskar-forpackningsavfallet/

http://www.pack-online.se/2014/03/03/miljovanlig-forpackning/


Styckmästarn = ett Gasellföretag

Styckmästarn har blivit utnämnda till Gasellföretag av Dagens Industri.

Ett Gasellföretag är, baserat på de fyra senaste räkenskapsåren, ett av Sveriges snabbast växande företag!

Väl värt en klapp på axeln;-)


Bonde söker fru

Nu får vi följa "vår" Orustbonde Jonathan Antonsson från Myckleby på TV4 i höst!

Otroligt roligt och spännande!

Vi på Styckmästarn hoppas naturligtvis att Jonathan hittar sin "sexiga bondmora";-)


Året med Grillmästarn

Nu har ett år av spännande samarbete med Grillmästarn Andreas Mathiasson snart passerat. Vi tar en titt i backspegeln och ser vad som hänt under denna inspirerande tid tillsammans.

Vi inledde samarbetet med att fokusera på Orustbönderna och deras Kravdjur. Vi genomförde en liten rundtur till bönderna där Andreas fick komma djuren nära och prata med bönderna.

Andreas var därefter ute och marknadsförde Orustköttet, bland annat hos Kvantum i Stenungsund.

Under vintern påbörjade Andreas provlagningar och receptframtagning för vårt nya grillkoncept ”Grillmästarns Val”.

Smaken föll på tre spännande produkter; Lammracks med örtrub, Amerikansk högrevskärna (Black Angus) med choklad och wiskeyglaze samt en färdigkryddad färs med medelhavstoner.

Produkterna har nu funnits i butik under vår och sommar. Responsen har varit positiv, speciellt till de medföljande ört/glazeförpackningarna.

Andreas hade en intensiv vår med en fulltecknad kalender. Vi på Styckmästarn hade förmånen att att synas tillsammans med att synas tillsammans med Andreas på såväl Passion för Mat mässan som Grill SM på Liseberg. Där emellan blev det även en hel del demojobb i Styckmästarns flagg för Grillmästarn.

Mitt i sommaren (Midsommarafton!) deltog Andreas, tillsammans med Svenska Grillandslaget, i Grill EM i Polen. Ett mästerskap där Svenska landslaget vann en stor seger innefattande bästa rätt i flertalet grenar. Andreas berättar här med egna ord om upplevelsen av detta mästerskap.

Vilka är det som ingår i Svenska Grillandslaget och hur utses deltagarna dit?

Landslaget består först och främst utav Ulrik Lindelöv (Lagledare) samt Kent Nilsson (Ordförande i Svenska Grillfrämjandet). Dom väljer sedan mycket väl ut kvalificerade deltagare till laget.

När började ni förbereda er inför Grill EM?

Några veckor innan fick alla ett mail från Ulrik med förslag på vad vi skulle träna på och hur de olika rätterna skulle smaksättas. Därefter kom vi tillsammans fram till hur vi skulle göra.

Vad bestod landslagets bidrag utav?

Vi lagade en nationalrätt där vi valde att bjuda på renfilé sedan är det samma för alla lag. Man serverar en råvara, dessa var: Oxbringa, Fläskbog, Revben, Kyckling, Lax samt dessert.

Vilka delar i bidraget skulle du vilja säga att du hade främst delaktighet i?

Jag och Henrik Stensvad fick till uppgift att börja med långgrillningarna vilket var Oxbringa, Fläskbog samt revben. Dessa började vi med 22.30 dagen innan inlämningen. VI vakade grillarna hela natten och såg till att röken, värmen och smakerna va perfekta. Så där vart man mest delaktig. Vi tog Silver i fläskbog samt Guld i bringa så det va mycket roligt.

Hur har livet förändrats efter det fantastiska resultatet i Grill EM?

Naturligtvis har självförtroendet har stärkts mer och min och Johans cateringfirma JD Grill & Event har desto fler bokningar och det är mycket roligt.

Kommer du att fortsätta vara en del av det Svenska Grilllandslaget även nästa år?

Jag tror det, inget är klart ännu. Men det lutar åt det, ja.

Mitt i sommarn var det även en inspelning av Grillmästarna i Tv4, säsong 2. Även här hade du ett visst engagemang, både privat och officiellt. Berätta mer!

Produktionsbolaget TITAN ringde och ville ha med mig som jury under uttagningarna i Grillmästarna samt i finalprogrammet. Det är såklart en ära och ett prestigefullt uppdrag så jag tackade ja!

Vid detta tillfälle visste varken jag eller TITAN att Johan Drevhage (min kollega) skulle ta sig in i programmet och gå till final. Kändes lite knepigt att bedöma sin kollega och vän i programmet men jag gjorde så gott jag kunde för att bedöma rättvist.

Hur var det att återkomma till platsen ”där allt började”?

Att få stå på andra sidan och vara den som avgör kändes helt klart bättre. Haha! Riktigt roligt att få träffa alla igen som producerar grillmästarna också. Bara härliga människor.

Hur ser dina framtidsplaner ut? Blir det bara fokus matlagning och grill, eller kommer du att fortsätta jobba dubbelt med ditt It jobb?

Jag kommer att trappa ner något under hösten/vintern för att jobba med IT för att sedan vara tjänstledig "grillsäsongen" nästa år. Därefter får vi se vad som händer. Planerar inte så mycket utan tar det som det kommer!


Idol 2014

"Vår" Mikaela Samuelsson deltar i Idol på TV4.

En Guldbiljett blev resultatet och vi får nu följa henne till slutaudition i Stockholm!

Vi håller tummarna!

Se Mikaelas audition genom att klicka på bilden här nedan!

Mikaelas audition!



Styckmästarn med familjen Wahlgren i spetsen avslutade veckan med att bjuda upp till en härlig grillkväll på Stadsmissionens sommarläger. En fantastisk och varm upplevelse där vi genast kände oss välkomna och inkluderade!

Tack för en glädjefylld stund!
/Jenny och Daniel och barnen




EM Guld!

Andreas och Landslaget tog hem guldet i EM!!


Svenska Grillandslaget med bland annat Sveriges Grillmästare Andreas Mathiasson från Stenungsund tog idag Guldmedalj i Grill & BBQ EM i Polen!

Inte nog med det, man tog även silver i kategori ...Pork Shoulder, Guld i kategori Beef brisket, guld i Dessert!

- Vi satsade på svenska smaker, bland annat hade Andreas i spad från Matjessill som smaksättare till pork Shoulder. Både beef brisket och pork Shoulder är extremt svåra moment och grillningen är ca. 14-16 timmar lång för att få ett bra resultat på dessa.
Andreas medverkan i Svenska Grillandslaget var en del i vinsten från Sveriges Grillmästare 2013 i TV4.

/ Grattis säger vi på Styckmästarn - Mästerligt jobbat!!


GRILL & BBQ SM


Den 17-18 maj gick årets upplaga av Grill- & BBQ-SM av stapeln på Liseberg.

I år fanns Styckmästarn på plats tillsammans med en av jurymedlemmarna, Andreas Mathiasson.

Andreas demonstrerade sitt "Grillmästarn sortiment" under Styckmästarns flagg!


Nu finns Grillmästarns Val hos Mat.se!


Kom och upplev årets Hetaste evenemang;

GRILL & BBQ SM

Den 17-18 maj går årets upplaga av Grill- & BBQ-SM av stapeln på Liseberg.

I år finns Styckmästarn på plats tillsammans med en av jurymedlemmarna, Andreas Mathiasson.

Andreas kommer att demonstrera sitt "Grillmästarn sortiment" under Styckmästarns flagg!

Här har du som arbetar med mat, dryck och andra grillrelaterade produkter möjlighet att se vilka trenderna är för kommande säsong.

Under dessa intensiva, färgsprakande och väldoftande dagar kan du blanda nytta med nöje tillsammans med oss på Liseberg.


Vem att sagt att det finns bra eller dåligt grillväder?

Denna marskväll blev det, regnet till trots, en riktigt härlig grillbuffé.

Så mycket som vi har grillat denna vinter har vi nog inte ens grillat under en hel sommar tidigare.

Tänk vad bra råvaror och en riktigt bra grill kan göra för grillhumöret;-)


Passion för Mat

Oj, en sådan intensiv, fantastisk, rolig, slitsam - och ja, helt UNDERBAR helg!

Tack Team Styckmästarn, Grillmästarn Andreas med kompanjoner, Mat.se och alla besökare som gjorde mässan till en succé.

Känns riktigt tomt nu när det är över - längtar redan till nästa år igen!

/ Daniel, Jenny, David, Stefan, Jonas, Michael, Emil, Giannis, Olivia och Gunnar


Vinnare av en 1/2 gris

Det allra sista vi gjorde i går kväll på mässan, innan ihop plockning av vår monter, var att dra en vinnare ur glasurnan....och vinnaren av den halva grisen blev;

Carina Enerfalk - GRATTIS!


Mmmm..... Ibland har vi nog världens bästa jobb....

Uppdrag "Provlagning";
Grillmästarn Andreas kryddrubbing till lammracks!
En oerhört god och spännande nyhet som kommer lanseras lagom till påsk. Kom och provsmaka redan nu på mässan. Grillmästarn finns i vår monter och grillar. Du blir garanterat nöjd!
/Jenny och Daniel


Gilla oss!

Följ oss på Facebook och få senaste informationen om produktnyheter, recept och lediga tjänster i vårt fantastiska företag!

Klicka på Facebookloggan till höger och kom direkt till vår sida...


Äntligen - KRAVcertifierade!

Vi på Styckmästarn ansluter oss till KRAV´s vision om att få produktionen av livsmedel ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar. Livsmedelsproduktionen skall tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

Styckmästarn har som mål att inom 2 år ökat sin försäljning av KRAV-märkta varor så att relationen mellan KRAV / Konventionell omsättning är minst 10/90.

Vad krävs för att en vara ska få bära KRAV-märket?

När en produkt har ett KRAV-märke innebär det att produktionen följer KRAVs regler och att det är en oberoende kontroll av detta.

KRAV-märkets mervärden i korthet:
•En hållbar produktion och låg klimatpåverkan. Därför får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) inte användas.

•En god djuromsorg. Djuren ska kunna bete sig så naturligt som möjligt. Exempel på detta är att grisarna går ute hela året.
•Socialt ansvarstagande. En KRAV-godkänd produktion kan bli underkänd om arbetsvillkor och sociala förhållanden vid produktionsplatsen är bristfälliga.
•Ärligare mat, utan onödiga tillsatser som syntetiska aromämnen, smakförstärkare eller färgämnen.

Under ett par års tid har vi salufört vår Orustkött under Styckmästarns Val flagg. Nu tar vi ett steg till och tydliggör det fina ekologiska köttrasprodukterna med en KRAV logga. Vi är nu KRAVcertifierade av vårt certifieringsorgan Kiwa Sverige.
Det betyder att vi uppfyller KRAVs regler och även uppfyller de EU – ekologiska kraven.

Om två veckor följer Slakteriet i Varekil samma certifieringsprocess.
När detta är klart har vi hela ledet KRAV certifierat och KRAV loggan kommer sättas på produkterna!




Andra Advent

I helgen blev det faktiskt en provgrillning av Andreas Mathiassons recept på julskinka på grillen.

Oj, vad gott det blev! Det blir en grillning till på självaste julafton har vi bestämt;-)

(vi hoppade över momentet med blötläggning innan grillningen, är tyvärr lite saltfantast;-) och det blev perfekt sälta enligt vår smak, men så var det ju en julskinka med vår eget rimnings recept förstås...)



VINTERGRILLNING MED ÅRETS GRILLMÄSTARE ANDREAS MATHIASSON

En milda höst har säkert medfört att många överraskats av den snabbt annalkande juletiden. Kanske står en och annan rimfrostig grill fortfarande ute på altanen? Varför inte testa något nytt; en jul vid grillen! Vi har pratat med årets Grillmästare Andreas Mathiasson – som gärna delar med sig av sina bästa tips för en riktigt smakrik vintergrillning.

Har ditt liv förändrats sedan du vann Årets Grillmästare i TV4?
Jag grillar som aldrig förr vilket är fantastiskt roligt. Jag har även inlett ett samarbete med Styckmästarn där nya spännande produkter skall tas fram till slutkonsument. Det är verkligen ett brinnande intresse – vilket gör att man ibland glömmer bort att vara ledig också…

Kan man grilla allt, eller finns det något som inte bör grillas?
Man bör inte grilla allting, dock kan man använda grillen till allting. Se den som din ugn och stekpanna.

Passar det att grilla året runt?
Ja, det tycker jag! Bara man varierar sig så man inte tröttnar. En BBQ julskinka är fantastiskt gott och roligt att servera.

Vad betyder julen för dig?
Julen är en mysig tillställning då man kan vara ledig, äta god mat och umgås med familj och vänner.

Hur firar du jul?
Jag firar julen traditionellt, hemma med familj och vänner, i sällskap med Kalle Anka, tomten och god mat och glögg.

Och vad serverar du på julbordet?
Jag har ett traditionellt julbord, men med en touch av mina specialiteter. Bland annat en grönkålssoppa som jag gör på överblivet skinkspad.

Hur mycket på julbordet är grillat?
Jag grillar/röker skinka, revben, sidfläsk och lax. Men jag provar alltid något nytt varje jul. I år kommer jag grilla en Beercan Turkey.

Vilken är favoriten på julbordet?
Favoriten måste nog vara Janssons frestelse med mycket ansjovis i, därefter kommer den grillade julskinkan.

Hur firar du nyår? Lagar du maten själv och vad bjuder du då på?
På nyår skall det vara fest och god mat! Fyrverkerier och god champagne. Jag lagar maten, och grillen är given.

Andreas tipsar om;

JULSKINKA PÅ GRILLEN

Ingredienser:
1 rimmad skinka med valfri vikt
(OBS! Ej förkokt)

Griljering:
1 ägg
1 msk rökig whisky
2 msk senap
2 msk dijonsenap
majsstärkelse
ströbröd

Gör så här:
1. Lägg skinkan i kallt vattenbad i 60 minuter för att dra ut lite av sältan från rimningen. Färdigrimmad skinka har en tendens att vara för salt.

2. Ställ en aluminiumfolieform i grillen, direkt under där skinkan ska ligga. Häll i lite vatten i formen, 2-3 cm.
3. Ta upp skinkan ur vattenbadet och torka av den väl, tag av nätet och skär försiktigt ett kryssmönster i svålen.
4. Lägg briketter runtom för indirekt grillning. När briketterna är askgrå, lägg skinkan på plats med digitaltermometern istucken. På med locket.

Tips! Om du vill få en lätt röksmak på skinkan lägger du på blötlagt rökspån på briketterna och fortsätter med det
tills skinkan nått 40 grader i kärnan.

5. Locket måste vara på hela tiden och det gäller att försöka hålla så jämn temperatur i grillen som möjligt. Optimal temperatur ligger på 110 grader.
6. Fyll på med tända briketter när temperaturen börjar sjunka i grillen. Om du inte har en termometer i din grill kan du använda en vanlig digital köttermometer och lägga på gallret intill skinkan.
7. När skinkan nått upp till 67 grader tar du ut den och låter den vila i minst 30 minuter (temperaturen fortsätter stiga under tiden)
8. Värm ugnen till 200 grader för griljeringen.
9. Skär bort svålen, men spara några millimeter. Sikta över majsstärkelse så stannar griljeringen kvar bättre och pensla på rikligt av griljeringen och sist lite ströbröd.
10. Griljera skinkan i ugnen ca 10-15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

Själv gillar jag att spara svålen och hoppar över griljeringen.
Röksmaken och sältan som finns i svålen är mycket god och synd att skära bort.


Styckmästarns Årsberättelse

Styckmästarns framgång presenteras i en publik årsberättelse. Läs, inspireras och njut av vackra bilder.

/Jenny Wahlgren, ekonomichef

Klicka på bilden för att öppna Årsberättelsen i Netpublisher.


Besök på Orust!

Stenungsundsbon och tillika Sveriges Grillmästare 2013 åkte med Styckmästarn på en rundtur till alla bönder som vi köper KRAV producerade köttrasdjur ifrån. Det blev en härlig och lärorik dag i höstsolen!
Ett stort Tack till Våra kära Orust bönder och vår nya frontfigur - Grillmästarn, Andreas!

Här på bild på Andreas tillsammans med Bernhard i från Myckleby och hans djurbestånd.


Till vänster är vi på besök hos Lennart Hagberg på Sörby gård, Ellös.













Nedan;
Susanne på Tyfta gård, Varekil.



Vecka 36 gör vi debut i TV rutan!

Mat.se storsatsar med TV reklam i TV4, TV3 och Sjuan. Under vecka 36 är Styckmästarns produkter med i reklamen!
Ett riktigt bra erbjudande från ett kanonkoncept - att handla mat har helt plötsligt blivit så mycket enklare;-)

/ Jenny Wahlgren, Marknad


Styckaryrket - ett tufft Hantverk!

Inför Passion för mat mässan 2013 spelade Helena Strömberg in en film som visar hur styckning av gris och nöt går till. Det finns lika många sätt att stycka ett fall som det finns styckare, men här visar styckmästarna Larry Wahlgren, Jonas Unosson och Mikael Harklint sina färdigheter vid styckbordet.

Klicka på länken och se vår styckningsfilm!


Ökad lönsamhet i köttdisken!

Tillsammans med Netto, som gör en stor satsning på kött, har vi nöjet att aktivt få jobba med ett urval av deras butiker. Styckmästarna har hjälpt till med byggnation av testbutik och sortiment.
Placeringen av Netto´s köttdiskar är unik och ett intressant test i sig självt.
Vi ger butikerna extra butiksstöd under en begränsad tid. Då hjälper vi butikerna att hitta rätt köpsaldon, placera varorna korrekt och pratar kött. Allt detta är ett arbete för att generera bättre och lönsammare köttdiskar.

Behöver ni hjälp med sortiment och lönsamhet - Ring mig gärna!

/ Stefan Ringh


Semesterhöjdpunkt!

Högt uppe i Sverige, närmare bestämt i Björkliden, semestrar familjen Wahlgren tillsammans med morfar Morgan.

Fantastiskt härligt, soligt och kallt!

Här njuter vi av skidåkning i världsklass;-), både längd och utför, fantastiska norrskens nätter och som på bilden av en lunch i backen.

Naturligtvis med vår egen tillverkade korv på grillen!








Det är inte ofta jag brukar se Jenny äta korv.... men efter premiären av Styckmästarns egna nötchorizo har det börjat bli en riktig favorit, även för henne!

En härlig bild med vacker utsikt över Lapporten - och en glupsk fru ;-)

Soliga hälsningar från Björkliden!

/

Daniel


Ett vintrigt besök på Myckleby Gård

Visst är det fantastiskt med unga bönder som satsar friskt!
Bernhard Antonsson och hans familj driver Myckleby gård. En släktgård där stora investeringar i byggnaderna gjorts sedan Bernhard tog över verksamheten. "Månskensbonden" Bernhard jobbar heltid i industrin i Stenungssund, samtidigt som han hinner sköta sin KRAV certifierade gård med mellan 80-100 nötboskapsdjur, hästar, skog och åkermark.

I en fantastisk djurhall med djupströbädd, står boskapen skyddade under vinterhalvåret, då betesmarkerna blir för våta. Efter att alla kalvningarna är klara släpps boskapen ut fram på vårkanten. Ett utsläpp som blivit vida känt i trakten som ett säkert vårtecken.

Det märks att Bernhard tar djurskötsel på allvar, och värnar om det ekologiska tänkandet i alla led. Med en extensiv uppfödning (djuren föds upp på enbart bete och ensilage vilket gör den mer tidskrävande än den konventionella uppfödningen med spannmålsfoder) av nötrasdjuren Hereford korsat med Simmental och Angus, får Bernhard fram en köttråvara som är både nyttigare och smakrikare!

/ Jenny Wahlgren


Boken om Kött

Efter Passion för Mat mässan har vi haft flera förfrågningar om vår bok om kött som lanserades lagom till mässan.

Jätteroligt att så många är intresserade av boken!

Om du vill köpa ett exemplar, kontakta Jenny Wahlgren per mail så postar vi boken till dig.

Ordinarie pris på boken är 199 kr.

Välkommen med din beställning!

jenny@styckmastarn.se


Passion för Mat - en fantastisk upplevelse!

Oj, vilket drag i dagarna tre!
På Passion för Mat mässan klev Styckmästarn för första gången ut i rampljuset ordentligt. Och vilken upplevelse det blev!
Premiären gav såååå mycket positiv energi tillbaka till oss som jobbar på Styckmästarn.

Helt fantastiskt!

Efterfrågan på vårt premiumsortiment blev nästintill lite överumplande - och nu är vi i full gång med att förmedla ut konceptet till butiker - så att du som konsument skall kunna fortsätta köpa dessa omtyckta produkter.

Vi planerar och lääängtar redan till nästa år igen;-)

/ Daniel, Michael, Jonas, Stefan, Emil och Jenny



Sörbo Gård en vacker vinterdag!

Lennart Hagberg har alla sina 40-talet KRAV djur ute, året runt. Sådana här kalla och soliga vinterdagar trivs djuren där de går fritt på en ca 12 hektar stor hage.

Stödutfordring med hö är ett måste under vintermånaderna och ett hägn att gå in i finns naturligtvis också för kalla nätter eller våta dagar.









Vilken förmån det är att få träffa sådana engagerade människor som Lennart på Sörbo Gård.

Det han inte vet om djurskötsel är inte värt att veta - och kärleken till djuren står i centrum för verksamheten.

Det blev en härlig dag för mig och fotografen Andreas Molin

- på besök på Orust.

/Jenny Wahlgren


Styckmästarns Årsberättelse

Styckmästarns framgång presenteras i en publik årsberättelse. Läs och njut;-)

/Jenny Wahlgren, ekonomichef

Klicka på bilden för att öppna Årsberättelsen i Netpublisher


En sådan fantastisk söndag!

Svampplockning och matlagning mitt ute i härligaste urskog.

Vackra bilder blev det också;-)

Det serverades bland annat höstig Gulasch, Pluma från Ibericogris och närproducerad entrecote från Orust.








Här kommer ett smakprov från helgens skogstur;
Styckmästarns Gulasch
-på närproducerad högrev

10 portioner
1,8 kg högrev
7,5 msk smör
4,5 gula lökar
2 dl oxfond
200 gr delikatesskryddad tomatpuré
4 dl vatten
7 klyftor vitlök
3 paprikor
1 msk sambal olek
1 tsk mald kummin
7 fasta potatisar
6 dl rödvin
2 dl Ajvar Relish stark
1 msk honung
salt
peppar



Gör så här;

Ta fram en stor järngryta eller kastrull.
Skär köttet i bitar ca 2x2 cm stora.
Skiva löken och hacka vitlöken.
Bryn köttet i smöret några minuter. Tillsätt salt och peppar.
Tillsätt löken och kummin. Rör om.
Blanda ner tomatpuré.
Tillsätt vin.
Tillsätt vatten och oxbuljong.
Låt gulaschen koka på låg värme i minst 1,5 timmar.
Skala potatisen och tärna dem ca 2x2 cm bitar.
Tillsätt potatis när 1 timma återstår.
Tillsätt Ajvar, honung och sambalolek, smaka av styrka och sötma.
Smaka av gulaschen med salt, mald svartpeppar så att den blir så stark du vill ha den.
Godast blir gulaschen när smakerna får koka ihop länge…
Serveras med en klick creme fraich.

/

Friluftshälsningar från Jenny och Daniel


Satsning på Styckmästarns Val

Just nu är jag runt på en liten "diskbyggarturné" för vårt Premiumsortiment Styckmästarns Val.

Så här läcker blev disken hos Kvantum Munkebäck!

Det som är vackert för ögat säljer onekligen bra - effekten har varit mycket positiv.

Vill du att jag kommer till dig och bygger? Ring mig på 0738-30 35 77

/ Stefan Ringh


Nu är det jul igen....

Eller ja, kanske inte riktigt än... men förberedelserna är redan i full gång!

Min fru och jag har skapat fantastiska recept som jag lovar att kunderna kommer att älska!

Recept har provlagats och marinader och griljering till de tjocka revbenen och julskinkan har avsmakats - mitt i den allra härligaste sommarvärmen;-)

Recepten kommer att tryckas på baksidan av våra juletiketter och innehåller smarta inhandlingslistor för kunden.

Ja, då var hösten igång;-)

/ Daniel


Trevlig Sommar!

Jag hoppas du har en underbar sommar, vädret till trots. Själv jobbar jag hela sommaren, men också hunnit lägga en fasligt massa sten hemmavid. Och så finns dom där fantastiska sommarminnena in emellan, då man bara ÄLSKAR livet. Här ser ni mig fångad på bild just ett sådant tillfälle i slutet av juli. Strålande sol, värme, goda vänner, grillad oxfilé och ett par nätter på vår lilla motorbåt i en naturhamn strax söder om Marstrand. Kan det bli bättre?!

Jag önskar dig en fortsatt härlig sommar!
/ Daniel


Styckmästarn hälsar dig varmt välkommen till;

Grillsäsong 2012

Styckmästarn har i år ett brett sortiment grillprodukter. Vårt vår och sommarsortiment består av en serie prisvärda och fantastisk goda grillprodukter. Vår fina biffstek, gjord på nötinnanlår, och vår omsorgsfullt marinerade fläskytterfilé finns i ett flertal utvalda smaker, för att nämna ett par.

Välkommen att ta del av vårt framgångskoncept!

Kontakta oss så ordnar vi smakprover samt en demonstration av hur ni kan marknadsföra vårt sortiment i butiken.

Läs mer under rubriken Sortiment!