NYHETER 2017-08-31T07:59:54+00:00

Nyheter från Styckmästarn

Denna vecka fina priser på närproducerad julskinka från Lokala Gårdar. Du hittar den hos Coop Forum Väst butikerna.

Recept för tillagning och griljering av rimmad Julskinka;
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 msk grovkornig senap
1,5 msk brun farin socker
0,5 dl ströbröd
För den som vill prova på något nytt; testa vår smakfavorit genom att lägga till 100 gr finhackade valnötter i griljeringen.

Stek skinkan i 175-gradig ugn. Placera en plåt med lite vatten under skinkan i ugnen, detta gör att skinkan blir saftigare, dessutom får du en underbar fond av de smaker och fett som droppar ner i vattenbadet. 
Ta ut skinkan när den når en kärntemperatur på 68 grader. Låt svalna. Man brukar räkna med att det tar ungefär en timme per kilo. 
När skinkan är färdigstekt tar man bort svålen och det mesta av fettet. Torka av ytan.
Rör under tiden ihop ingredienserna till griljeringen, dvs allt utom ströbrödet. Pensla skinkan noga med 
griljeringsröran. Sikta över ströbröd med hjälp av en sil. 
Sätt ugnen på 225-250 grader, övervärme. Griljera tills skinkan fått fin färg. 
Passa noga så att det inte bränner. 
Glöm nu inte att smaka medan skinkan är varm!

Denna vecka fina priser på närproducerad julskinka från Lokala Gårdar. Du hittar den hos Coop Forum Väst butikerna.

Recept för tillagning och griljering av rimmad Julskinka;
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 msk grovkornig senap
1,5 msk brun farin socker
0,5 dl ströbröd
För den som vill prova på något nytt; testa vår smakfavorit genom att lägga till 100 gr finhackade valnötter i griljeringen.

Stek skinkan i 175-gradig ugn. Placera en plåt med lite vatten under skinkan i ugnen, detta gör att skinkan blir saftigare, dessutom får du en underbar fond av de smaker och fett som droppar ner i vattenbadet.
Ta ut skinkan när den når en kärntemperatur på 68 grader. Låt svalna. Man brukar räkna med att det tar ungefär en timme per kilo.
När skinkan är färdigstekt tar man bort svålen och det mesta av fettet. Torka av ytan.
Rör under tiden ihop ingredienserna till griljeringen, dvs allt utom ströbrödet. Pensla skinkan noga med
griljeringsröran. Sikta över ströbröd med hjälp av en sil.
Sätt ugnen på 225-250 grader, övervärme. Griljera tills skinkan fått fin färg.
Passa noga så att det inte bränner.
Glöm nu inte att smaka medan skinkan är varm!
... See MoreSee Less

4 months ago

Styckmästarn i Gamlestan AB
Denna vecka - fint erbjudande på grytbitar av nöt hos Coop Väst, Lokala Gårdar.

Höst  = Goda Grytor

Grunden till en perfekt gryta;
Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina höstiga köttgrytor, såser eller stuvningar. Nötköttet kokas med morot, selleri (stjälk- eller rot), lök (gul, purjo eller schalottenlök), tomatpure, lagerblad, timjan, pepparkorn (svarta eller vita) och en skvätt vin, rött eller vitt.  
Tillvägagångssätt;
Ta din största gryta. Lägg smör i grytan, sätt på hög värme. Lägg i kött och bryn på lite snabbt. När köttet fått lite färg, tillsätt skalade och grovt skurna grönsaker det sista innan du fyller på med vin och vatten och koka upp. Tillsätt kryddor och tomatpure. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i ca 1 – 2 timmar (magert kött kortare tid och fetare kött kan kokas längre). Ta upp köttet och sila buljongen.
Grunden är klar till en god gryta eller mustig sås som du vill tillsätta till dina grytbitar.

Tips. 
Vill du variera smaken? Byt ut vin och tomatpure till Öl och soja. Två lite olika, fantastiska smakvarianter.
1
,8 kg nötkött grytbitar
50 gr smör
1 dl tomatpuré
2 st morötter
2 st gul lök (medel stora)
1 st palsternacka
2 själkar blekselleri / 1 dl rotselleri (i bitar)
1 tsk timjan
4 st lagerblad
1 krm rosmarin
20 st pepparkorn (vit- el svartpeppar)
1 tsk salt
6 dl vin
VattenImage attachment

Denna vecka - fint erbjudande på grytbitar av nöt hos Coop Väst, Lokala Gårdar.

Höst = Goda Grytor

Grunden till en perfekt gryta;
Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina höstiga köttgrytor, såser eller stuvningar. Nötköttet kokas med morot, selleri (stjälk- eller rot), lök (gul, purjo eller schalottenlök), tomatpure, lagerblad, timjan, pepparkorn (svarta eller vita) och en skvätt vin, rött eller vitt.
Tillvägagångssätt;
Ta din största gryta. Lägg smör i grytan, sätt på hög värme. Lägg i kött och bryn på lite snabbt. När köttet fått lite färg, tillsätt skalade och grovt skurna grönsaker det sista innan du fyller på med vin och vatten och koka upp. Tillsätt kryddor och tomatpure. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i ca 1 – 2 timmar (magert kött kortare tid och fetare kött kan kokas längre). Ta upp köttet och sila buljongen.
Grunden är klar till en god gryta eller mustig sås som du vill tillsätta till dina grytbitar.

Tips.
Vill du variera smaken? Byt ut vin och tomatpure till Öl och soja. Två lite olika, fantastiska smakvarianter.
1
,8 kg nötkött grytbitar
50 gr smör
1 dl tomatpuré
2 st morötter
2 st gul lök (medel stora)
1 st palsternacka
2 själkar blekselleri / 1 dl rotselleri (i bitar)
1 tsk timjan
4 st lagerblad
1 krm rosmarin
20 st pepparkorn (vit- el svartpeppar)
1 tsk salt
6 dl vin
Vatten
... See MoreSee Less

Ikväll blev det fest här hemma. 
Vi tog med ett par svenska ryggbiffar som vi fått i retur från butik. 
Anledning; De ansågs för feta.
Det är synd och skam att inte konsumenten får uppleva dessa helt magiska köttbitar, som är helt i klass med Wagyur (som kostar 1000-tals kr per kg).
Vi är faktiskt oerhört stolta över de fina köttrasdjuren
 som svenska bönder producerat och som vi valt att stycka och förpacka.
Så: Nästa gång ni ser en sådan här fin köttbit med insprängt fett i köttdisken - Hugg den illa kvickt;-)!!

Ikväll blev det fest här hemma.
Vi tog med ett par svenska ryggbiffar som vi fått i retur från butik.
Anledning; De ansågs för feta.
Det är synd och skam att inte konsumenten får uppleva dessa helt magiska köttbitar, som är helt i klass med Wagyur (som kostar 1000-tals kr per kg).
Vi är faktiskt oerhört stolta över de fina köttrasdjuren
som svenska bönder producerat och som vi valt att stycka och förpacka.
Så: Nästa gång ni ser en sådan här fin köttbit med insprängt fett i köttdisken - Hugg den illa kvickt;-)!!
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Nepp för mycket insprängt fett😝

Och den returen VILLE jag ju ha... 🤤

Säljer ni även kött från äldre mjölkkossor?

När ni får in denna kvalitén så kanske skall förpacka dessa separat och sälja till kunder som förstår skillnaden. Typ jag ställer upp

Synd att det finns folk som inte begriper bättre.. en köttbit utan fett blir ju bara så torr.

Fantastisk köttbit, men Livsmedelsverkets fetthysteri gör att folk skär bort fettet innan de tillagar den,

Otroligt fint kött! Det är ju de som bla gör det saftigt och mört, och inte torrt som det blir om det bara är kött.👍👏🏻

Enligt lchf vilket jag äter är det bra för det mesta av sjukdomar och det består av mycket fett!

Nam nam,ser godt ut. Ble pizza her i Kragerø. Go helgestart😊😊😎🍷🍷

Perfekt köttbit sedan kan man ju skära bort fettet när man äter tycker inte om för stora bitar fett

För feta? O ändå säljer butiker godis, chips och läsk utöver andra fettbildande produkter såsom pasta, mjöl, potatis osv...

Dom hade jag aldrig lämnat till baka

Hade gärna lagt dom köttbitarna på vår grill 👍

Supermat,sånna ska dom vara :-p

Åh vad Gott! Ska titta efter det till helgen 😁

så ska det ju se ut jämt! mmmm 🙂

Ja ibland så blir det jackpot!

Det blev smarrigt alltså!

Jajamen 👍. Helt i min smak 😁

Smaklig måltid!

perfekt köttbit

Vill köpa

+ View more comments

Se mer