Sortiment 2018-01-16T12:14:43+00:00

Sortiment

Styckmästarn erbjuder butiker ett heltäckande produktutbud från köttdisken: Närproducerat, KRAV, Svenskt, Importerat och Säsongssortiment.

Oavsett ursprung och prisbild, har vi som mål att alltid leverera bra råvaror. Produkter som det står Styckmästarn på skall man alltid kunna lita på.

Som konsument vill du veta att djuret har haft ett bra liv – hela vägen från födsel, uppfödning och vägen till slakt.

Närproducerat

Som konsument vill du veta att djuret har haft ett bra liv – hela vägen från födsel, uppfödning och vägen till slakt. Vi vill kunna ge dig ett bra alternativ med närproducerat fläsk- och nötkött från våra egna bygder. Ett kött av hög kvalitet som verkligen ger valuta för pengarna och som ger oss alla ett gott samvete.

Största delen av vårt inhemska sortiment är faktiskt även närproducerat. Vi köper, i möjligaste mån, råvara från närliggande slakterier.

Tillsammans med Dahlbergs Slakteri i Brålanda och Lindells gårdsslakteri i Tidaholm erbjuder vi även garanterat närproducerat kött från gårdar i Bohuslän, Skaraborg och Dalsland. Köttet styckas och konsumentpackas av Styckmästarn i Gamlestan i Göteborg och saluförs i utvalda Coop-butiker i region Väst. Läs gärna mer om våra närproducerade alternativ under varumärket Lokala Gårdar.

Stale Gård
Sallebyn Gård
Lindells Gård
Våra leverantörer
Sortiment – Vi på Styckmästarn är anslutna till KRAVs vision om att få produktionen av livsmedel ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar.

KRAV

Vi på Styckmästarn är anslutna till KRAVs vision om att få produktionen av livsmedel ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar. Livsmedelsproduktionen skall tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter i detta avseende.

Styckmästarn har som mål att inom två år ha ökat sin försäljning av KRAV-märkta varor så att relationen mellan KRAV- och konventionell omsättning är minst 10/90.

Vad krävs för att en vara ska få bära KRAV-märket?
När produkten har ett KRAV-märke innebär det att produktionen följer KRAVs regler och att detta kontrolleras från oberoende håll.

KRAV-märkets mervärden i korthet:

  • En hållbar produktion och låg klimatpåverkan. Därför får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) inte användas.
  • En god djuromsorg. Djuren ska kunna bete sig så naturligt som möjligt. Exempel på detta är att grisarna går ute hela året.
  • Socialt ansvarstagande. En KRAV-godkänd produktion kan bli underkänd om arbetsvillkor och sociala förhållanden vid produktionsplatsen är bristfälliga.
  • Ärligare mat, utan onödiga tillsatser som syntetiska aromämnen, smakförstärkare eller färgämnen.

Vårt samarbete med Orust-bönderna och slakteriet i Varekil är en del i resan mot ett ökat kvalitets- och miljötänk i företaget. Genom noggrann kontroll av slaktdjurens uppfödning, transport och slakt kan vi erbjuda kunden ett kött från närproducerade köttrasdjur från KRAV-godkända gårdar. Vi erbjuder, vid sidan av de särskilda Orust-boskapen, även konventionella KRAV-produkter från några av de större, närliggande slakterierna.

Krav
Myckleby Gård
Tyfta Gård
Sörbo Gård
Varekils Slakteri
Sortiment – Vi har i Sverige unikt goda förutsättningar för produktion av kött från djur med bra tillgång till vatten, marker och bete.

Svenskt

Vi har i Sverige unikt goda förutsättningar för produktion av kött från djur med bra tillgång till vatten, marker och bete. Vi har duktiga djuruppfödare och vi har tidigt inrättat oss efter det som nu kommer i resten av världen: resursmedvetenhet, god djuromsorg och hänsyn till klimat och miljö.

Att välja kött med omsorg innebär att välja svenskt kött. Svenskt kött har många värden. Betande djur ger oss biologisk mångfald. Köper vi svenskt kött så vet vi också att det kommer från djur som har fötts upp enligt de djurskyddsregler som vi har kommit överens om i det här landet. Ett konkret exempel är att svenska grisar får behålla sina knorrar – till skillnad mot hur det fungerar i många andra länder – och att antibiotikaanvändningen vid uppfödning är restriktiv. Att köpa svenskt kött skapar dessutom arbetstillfällen, framför allt på landsbygden.

Svenskt konsumentpackat kött är Styckmästarns bas och därmed ett oerhört viktigt segment för oss. Hela 94% av alla varor med Styckmästarns varumärke är svenskt kött.

Vi är anslutna till Svenskmärkning AB och markerar alla våra inhemska produkter med en tydlig ursprungsmärkning.

”Kött från Sverige” är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier som produceras i Sverige. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad här.

Svenskt kött

Import

Vi arbetar med såväl prisvärt importkött som högkvalitativa produkter av världsklass. Gemensamt för alla produkter vi hanterar är att de alltid har en kvalitetsnivå som tål mycket noga kontroller. Samtliga av våra leverantörer är kvalitetsgodkända (BRC).

Styckmästarn erbjuder allt från färsberedningar till bit- och skivpackat kött av importerad råvara. Alla våra produkter har naturligtvis tydliga upplysningar för konsumenten, gällande ursprungsland.

Vi packeterar  importerad råvara i både Styckmästarns eget varumärke och i EMV.

Sortiment – Vi arbetar med ett prisvärt importkött med en kvalitetsnivå som tål mycket noga kontroller av våra leverantörer.
Sortiment

Säsongssortiment

På senare år har det skett en stor utveckling i branschen vad gäller beredningen av köttprodukter. Nya styckningsdetaljer, som genomgått någon typ av förädling, såsom mörning, marinering eller kryddning säljs under nya benämningar.

Styckmästarn investerade under 2010 i ett kryddrum som möjliggör ett helt nytt sortiment av förädlade produkter och sommaren 2012 introducerade vi bland annat vakuumförpackade, mörade och kryddade fläskytterfiléer.

År 2013 investerade vi i ytterligare en vakuumlinje samt ett upptiningsrum, vilket ökat vår kapacitet ytterligare och säkrat slutproduktens kvalitet.

Sedan dess har vi utökat vårt förädlade produktsortiment med flera säsongsbetonade produkter, såsom rimmad och kokt julskinka, mörade revben, tryffelstek, porterstek och plommonspäckad karré – för att nämna några.

Styckmästarn har stor kapacitet för att producera butiksunika kampanjer, allt ifrån varje butiks unika önskemål till erbjudanden och kampanjer som kan passa hela grupperingar. Styckmästarn arbetar kontinuerligt med att plocka fram intressanta erbjudanden som kan öka butikernas volym och omsättning samt arbetar dessutom utifrån en säsongsplan för att säkerställa att vi säljer rätt produkter vid rätt tillfälle.

Ett urval av vårt sortiment