Nytt Varumärke!


Låt oss presentera paketet som lyser upp din köttdisk!!

Lokala Gårdar är en samproduktion mellan Coop Väst och Styckmästarn i Gamlestan. Närproducerat med fokus på djurhållning, miljö och kvalitet!

Läs mer om konceptet under rubriken "Sortiment" Lokala Gårdar


Gilla oss!

Följ oss på Facebook och få senaste informationen om produktnyheter, recept och lediga tjänster i vårt fantastiska företag!


Klicka på Facebookloggan till höger och kom direkt till vår sida...


Fokus på slutprodukt....


Låt oss presentera Sveriges stilfullaste köttpaket!

Allt vår ordinariesortiment i mellanpack och storpack har fått en fantastisk snygg förpackning!

Stolt presenterar vi nu Styckmästarns nya utseende!


Färs på rulle - Miljöpack!

Idag producerar Styckmästarn totalt 2 151 ton köttfärs varje år. Detta innebär i snitt en förpacknings- och emballagevikt på 80,5 ton. Med den nya förpackningstekninken Miljöpack kan avfallsvolymerna minska med 90 procent (72,5 ton) årligen.

Färs är hållbarhetsmässigt den känsligaste produkten i köttbranschen. Fördelarna med den nya tekniken, där köttfärsen vakuumpackas i rulle istället för i traditionella tråg, är flera:

1. Med vakuumtekniken får köttet en längre hållbarhet. Det bidrar till minskat matsvinn i såväl butik som hos konsument.

2. Vakuumförpackningen behåller dessutom råvaran helt naturlig i och med att ingen livsmedelsgas tillsätts.

3. Förpackningsavfallet minskar med 90 procent jämfört med samma vara förpackad i tråg. Det går åt 30 gram emballage vid trågpackat jämfört med 3 gram vid vakuumpackat.

4. Som konsument kan man välja att frysa in produkten som den är (ingen ompaketering krävs)

– Ju fler kunder som förstår de miljömässiga vinsterna med förpackningstekniken desto närmare kommer vi vårt mål om en hållbarare färsprodukt på den svenska marknaden, säger Daniel Wahlgren, vd på Styckmästarn.


Vi på Styckmästarn är anslutna till KRAV´s vision om att få produktionen av livsmedel ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar. Livsmedelsproduktionen skall tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

Styckmästarn har som mål att inom 2 år ökat sin försäljning av KRAV-märkta varor så att relationen mellan KRAV / Konventionell omsättning är minst 10/90.

Vad krävs för att en vara ska få bära KRAV-märket?

När en produkt har ett KRAV-märke innebär det att produktionen följer KRAVs regler och att det är en oberoende kontroll av detta.

KRAV-märkets mervärden i korthet:
•En hållbar produktion och låg klimatpåverkan. Därför får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) inte användas.
•En god djuromsorg. Djuren ska kunna bete sig så naturligt som möjligt. Exempel på detta är att grisarna går ute hela året.
•Socialt ansvarstagande. En KRAV-godkänd produktion kan bli underkänd om arbetsvillkor och sociala förhållanden vid produktionsplatsen är bristfälliga.
•Ärligare mat, utan onödiga tillsatser som syntetiska aromämnen, smakförstärkare eller färgämnen.


Varsågod och bläddra i vår sortimentsbroschyr!

Välkommen att titta i vår inbjudande broschyr över vårt produktsortiment. Här finns kött och förpackningsslag sorterade efter fläsk, nöt, kalv och lamm. Vi presenterar även förpackningsdesign och lite matnyttigt om företaget.


Vill du har en broschyr i tryck? maila jenny@styckmastarn.se så skickar vi den på posten.